E-Ticaret Faturasız Satış
E-Ticaret Faturasız Satış Günümüzde internetin kullanım oranının artmasıyla birlikte e-ticaret konusu da büyük oranda gündeme gelmekte. İnternet üzerinden yapılan ticarete verilen bu isim, ev veya ofis ortamında ticaret yapmayı mümkün kılmakta. İnternet üzerinden e-ticaret faturasız satış yapmak ne yazık ki mümkün değil. Kazancınızın vergilendirilebilmesi için yaptığınız satışlarda fatura kesme zorunluluğunuz bulunmaktadır.
E-Ticaret nedir?
E-Ticaret geleneksel ticaretin internet üzerinden yapılmasıdır. Kısaca bu şekilde tanımlanan e-ticaretin birçok yolu mevcuttur. Stoklu bir şekilde evinizde, işletmenizde veya ofisinizde satış yapacağınız ürünleri bulundurabilirsiniz. Stoksuz bir şekilde e-ticaret yapmak için de E-Bay, Amazon veya Shopify gibi platformları kullanabilirsiniz. Bu platformlar yurt dışına satış yapmanızı mümkün kılacak ve döviz kazanmanızı sağlayacaktır. Fakat hiçbir şekilde e-ticaret faturasız satış yapmanızı mümkün kılmayacaktır. Vergilendirme için fatura kesmeniz tüm platformlarda zorunludur.
E-Ticaretin Artıları
E-ticaret, internet kullanımındaki artış ile birlikte günümüzde büyük bir artış göstermekte. E-ticaretin, geleneksel ticarete göre birçok artısı da mevcuttur. Bu noktada e-ticaretin artılarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olmaktadır:
- 7/24 satış imkânı sunar. Uyurken bile kazanabilirsiniz.
- Daha düşük bütçeler ile çalışabilmeniz mümkündür.
- İnternetin yaygın kullanımıyla birlikte çok daha büyük kitlelere erişebilirsiniz.
- Siteniz veya çalıştığınız platform üzerinden kullanıcıların daha rahat bir şekilde alışveriş yapabilmesini sağlarsınız.
- Müşterileriniz internet üzerinden alışveriş yapacakları için hem onlar hem de sizler evinizin konforunda tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
E-Ticaretin Eksileri
E-Ticaretin birçok artısı olduğu söylemiştik fakat bu artıların yanında geleneksel ticarete göre eksileri diğer bir deyişle dezavantajları bulunmaktadır. İşte e-ticaretin öne çıkan eksileri;
- Stoksuz bir şekilde e-ticaret yapacaksınız, ürünlere dokunamaz ve inceleyemezsiniz.
- Geleneksel ticarette müşterilerinizle yüz yüze bir iletişim kurarsınız ve bu daha kuvvetli bir müşteri-satıcı ilişkisi kurar. E-ticarette bu iletişim sanal ortamlar üzerinden gerçekleşir.
- Online alışverişler her ne kadar artmış olsa da hâlâ bir güvensizlik mevcut.
Her ne kadar internet üzerinden de olsa e-ticaret faturasız satış için mutlaka, profesyonel bir destek almak gerekmektedir. Bütün bu bilgilere bakarak, e-ticaretin etkili bir şekilde yapılması için mutlaka profesyonel bir destek hizmetinin alınmasının şart olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Ancak bu sayede üst seviyede bir e-ticaret performansının ortaya konulması mümkün olmaktadır.
Bir cevap yazın